dijous, 18 de desembre del 2014

COMUNICAT: COMPROMISOS ACONSEGUITS A LA REUNIÓ AL PARLAMENT AMB ERC I CUP

Després de la reunió de divendres passat de la PAH-GIRONA-SALT amb representants d'ERC i la CUP al Parlament de Catalunya, fem públic a través d'aquest comunicat els compromisos que hem aconseguit i les qüestions que s'hi van tractar:
1.- ERC I LA CUP ES POSEN A TREBALLAR PEL COMPLIMENT DE LA MOCIÓ QUE EL PARLAMENT VA APROVAR EL 5 DE DESEMBRE DE 2014 SEGONS LA QUAL ELS PISOS DEL BLOC-SALT ES DESTINARAN A LLOGUERS SOCIALS PER A LES FAMÍLIES QUE HI VIVIEN.
2.- ERC I CUP S'HAN COMPROMÉS A OBTENIR EL MÉS AVIAT POSSIBLE LA INFORMACIÓ SOBRE LA SITUACIÓ DE L'ACORD QUE VA SIGNAR EL GOVERN DE LA GENERALITAT AMB LA SAREB FA MIG ANY, SEGONS EL QUAL LA SAREB HA DE CEDIR 600 PISOS PER A LLOGUERS SOCIALS A CATALUNYA. 
3.- AVUI UNA COMISSIÓ DE 20 PERSONES TORNEM AL PARLAMENT PER AVANÇAR EN LES NOSTRES PETICIONS I PER ASSISTIR AL PLE DURANT EL DEBAT I VOTACIÓ DEL NOU DECRET PER AFRONTAR LA POBRESA ENERGÈTICA. ESTÀ PREVIST QUE EL DEBAT ES FACI A LES 17H.
UN DELS PUNTS QUE TRACTAREM AVUI AL PARLAMENT ÉS QUE EL NOU DECRET PER FER FRONT A LA POBRESA ENERGÈTICA TAMPOC PREVEU SOLUCIONS PER A ES PERSONES I FAMÍLIES QUE ESTAN OCUPANT HABITATGES I A QUI LA MAJORIA D'AJUNTAMENTS NEGUEN L'EMPADRONAMENT, TOT I QUE AIXÍ INCOMPLEIXEN LA LLEI I TREPITGEN ELS DRETS HUMANS BÀSICS DE LES PERSONES.
4.- REPRESENTANTS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA -D'ERC I DE LA CUP- SOL·LICITARAN FORMALMENT REUNIONS AMB ELS ALCALDES DE GIRONA I SALT PER TROBAR SOLUCIONS A LA MANCA DE DIÀLEG, EMPATIA I SOLUCIONS QUE PUIGDEMONT I TORRAMADÉ MANTENEN DAVANT LA PRESSIÓ DE LA PAH-GIRONA-SALT.
5.- VAM RECLAMAR A ERC I A LA CUP QUE, DAVANT DE LES OCUPACIONS D'HABITATGES BUITS PER PART DE PERSONES O FAMÍLIES QUE PATEIXEN EMERGÈNCIES HABITACIONALS, ESTIGUIN DISPOSATS A DESOBEIR PER FER EFECTIU EL DRET A L'HABITATGE.
Aquests són els acords i els punts tractats a la reunió de divendres al Parlament:
1.- El BLOC-SALT porta més d'un any buit i la situació d'EMERGÈNCIA HABITACIONAL que es viu a Salt és extrema. És per això que la PAH-GIRONA-SALT reclamem que l'acord del PARLAMENT DE CATALUNYA sobre el BLOC-SALT del 5 de desembre de 2013 es compleixi. Aquest acord preveu que els pisos del BLOC-SALT es destinaran a lloguers socials per a les famílies que hi vivien. L'acord va obtenir els vots afirmatius de CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP i només PP i Ciutadans s'hi van abstenir. Ningú va votar en contra. Pel que fa aquesta qüestió, ERC i CUP van escoltar les nostres peticions i van dir que ens tornaríem a reunir ben aviat per mirar de fer passos endavant i aconseguir que el que va aprovar el Parlament es dugui a terme. 

2.- També hem acordat amb ERC i la CUP que ens entregaran informació com més aviat millor sobre l'acord que l'estiu passat la GENERALITAT va signar amb la SAREB, segons el qual, la SAREB cediria 600 pisos per a lloguers socials a Catalunya. Es va anunciar públicament fa mig any que molts d'aquests pisos estarien situats a les poblacions de Salt i Girona i no n'hem tornat a saber res més. Recordem que les negociacions dels ajuntaments de Girona i Salt amb la SAREB van començar després de la forta pressió que van rebre per part de la PAH-Girona-Salt. Una pressió que va obligar als dos alcaldes a traslladar-se a Madrid per mantenir una reunió amb la SAREB.

3.- Vam acordar que avui dijous dia 18 de desembre ens tornaríem a trobar al Parlament per concretar les qüestions acordades i perquè una comissió de 20 persones de la PAH-GIRONA-SALT assistís al PLE DEL PARLAMENT on es debatrà el nou DECRET PER FER FRONT A LA POBRESA ENERGÈTICA que està previst es voti avui cap a les 5 de la tarda. L'any passat el Parlament ja va aprovar un decret per tractar aquests temes però no va ser gens efectiu per afrontar la situació.

4.- També vam acordar que representants del Parlament de Catalunya sol·licitarien reunions als Ajuntaments de Salt i Girona per obrir el diàleg amb els alcaldes respectius, que estan tancats en banda alhora de resoldre diverses qüestions que afecten de forma molt greu a la vida d'una part important de la població de Girona i de Salt. Una de les qüestions que més ens preocupen en aquests moments és la manca de possibilitat d'obtenir subministraments d'aigua, llum i calefacció, en especial en els casos de famílies que no han tingut més remei que ocupar un habitatge d'una entitat bancària o de la SAREB, ja que se'ls nega o es dificulta l'empadronament. Els ajuntaments que no empadronen a les persones allà on viuen incompleixen la llei i trepitgen una pila de Drets Humans bàsics. Tenim entès que aquesta reunió amb els alcaldes ja s'ha sol·licitat formalment.

Vam traslladar la nostra preocupació per les actituts dels alcaldes de Girona, Carles Puigdemont (CiU), i de Salt, Jaume Torremadé (CiU), que exclouen al nostre col·lectiu de les Taules locals pel Dret a l'Habitatge. Unes Taules que es van formar precisament per l'impuls de la PAH-Girona-Salt. No té cap sentit que una de les organitzacions que està lluitant més pel DRET A L'HABITATGE a Girona i a Salt i que aglutina a centenars de persones i famílies afectades quedi exclosa d'aquestes reunions. Aquest fet demostra la manca de voluntat política d'aquests alcaldes per a trobar solucions reals a les greus problemàtiques que es viuen pel que fa l'habitatge. Aquest fet també demostra una actitud antidemocràtica d'aquests alcaldes, ja que veten la participació d'una part de la ciutadania.

ERC va assumir el compromís de sol·licitar formalment aquestes dues reunions de Diputats del Parlament amb els Alcaldes de Girona i de Salt, on també volen que hi estiguem presents la PAH-Girona-Salt. I la CUP va confirmar que hi participarà.

5.- Vam reclamar a ERC i a la CUP que davant de les ocupacions d'habitatges buits estiguessin disposats a desobeir per fer efectiu el Dret a l'Habitatge, després que des de la política representativa no s'han donat respostes reals a l'estafa-crisi que patim des de fa més de 7 anys i ni s'afronta l'EMERGÈNCIA HABITACIONAL.

D'altra banda, volem mostrar el nostre agraïment als representants d'ERC i la CUP que ens van rebre i als companys i companyes d'altres moviments socials pel Dret a l'Habitatge que ens van fer costat, en especial a la PAHC-BLANES.

* Als arxius adjunts dues fotos de la reunió al Parlament, divendres dia 12 de desembre.

Per més informació podeu trucar al 636380002.


Salutacions,


PAH-GIRONA-SALT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada