dilluns, 19 de maig del 2014

LA PAH-GIRONA-SALT HEM DECIDIT MARXAR DE L'HORT DEL BLOC-SALT PER DEIXAR L'ESPAI LLIURE I QUE L'ESCOLA ARRELS S'HI PUGUI TRASLLADAR COM MÉS AVIAT MILLOR

LA PAH-GIRONA-SALT HEM DECIDIT MARXAR DE L'HORT DEL BLOC-SALT PER DEIXAR L'ESPAI LLIURE I QUE L'ESCOLA ARRELS S'HI PUGUI TRASLLADAR COM MÉS AVIAT MILLOR

Les persones que formem part de la PAH-GIRONA-SALT volem mostrar la nostra alegria pel que considerem una nova victòria: la nostra lluita pel Dret a l'Habitatge i pel Dret a la Vida Digna també ha aconseguit un altre propòsit que ni tan sols ens havíem marcat: que l'equip de govern de CiU, encapçalat per l'Alcalde Jaume Torremadé d'Unió Democràtica de Catalunya, s'hagin bellugat per trobar una solució per als nens i nenes de l'Escola Arrels. 
Recordem que l'Alcalde ha mantingut l'Escola Arrels al pati de l'Escola Mas Masó més de 4 anys, desatenent la greu situació d'aquesta escola ubicada en uns pocs mòduls provisionals, mancats de les instal·lacions i de l'espai necessari perquè una escola pugui desenvolupar la seva activitat de forma normalitzada.

Sense la lluita de la PAH-GIRONA-SALT i a causa de la manca de voluntat política de CiU per a resoldre les greus problemàtiques que pateixen les escoles públiques, estem segures que ara no s'hauria ofert cap millora per a les comunitats escolars de l'Arrels i de la Mas Masó. Volem mostrar la nostra solidaritat amb els nens i nenes i les seves les famílies i amb les persones que hi treballen, afectades per aquesta situació, marxant dels terrenys on, després del desallotjament de les famílies del BLOC-SALT, ens hem instal·lat per seguir endavant amb el nostre projecte de convivència, ajuda-mútua i autoorganització d'una manera de viure en direcció contrària al capitalisme i on es respectin a les persones i els seus Drets Humans, per damunt de tot.


De totes maneres, també volem expressar la nostra preocupació pel fet que no s'estigui parlant també que la sortida d'instal·lar l'Escola Arrels als terrenys ubicats al davant i al costat del BLOC-SALT és provisional, ja que l'equip de govern de CiU només ha previst un lloguer dels terrenys durant 7 anys i el trasllat dels mòduls provisionals, en lloc d'haver treballat per la construcció d'una escola nova definitiva. D'altra banda, també ens preocupa l'operació fosca muntada per CiU perquè l'empresa LA CLAU S.L., propietària d'un dels dos terrenys on ara es preveu el trasllat de l'Escola Arrels, hagi comprat a la SAREB -una societat amb el 45% de diners públics creada pel PP per a seguir estafant a la ciutadania- l'altre terreny on ens vam instal·lar la PAH-GIRONA-SALT per seguir lluitant i donant cobertura als Drets de les persones que en formem part. Després d'aquesta operació dubtosa de compra de terrenys, l'equip de govern de CiU a Salt va fer públic que pretenia ubicar en aquests dos terrenys els mòduls provisionals de l'Escola Arrels i que havia signat amb els propietaris un contracte de lloguer de 7 anys de durada. Per tant, la inversió econòmica que s'hi farà per a adequar els terrenys pot tenir data de caducitat i el problema pot seguir sense una solució definitiva i amb els mínims exigibles per a la qualitat de l'ensenyament a l'Escola Arrels.

La PAH-GIRONA-SALT seguirem endavant amb la que considerem una de les lluites socials més importants que s'han dut a terme a la població de Salt i a les comarques gironines pel que fa a la conquesta de Drets Fonamentals, l'autoorganització, l'ajuda mútua i la convivència real de persones de diferents orígens i cultures. És per això que demanem a l'Ajuntament de Salt i la Generalitat una reunió urgent. En cas que les administracions segueixin trepitjant els nostres drets, seguirem desobeint les lleis injustes que impedeixen que puguem viure dignament.

15 comentaris:

  1. Ho sento, crec que aixo ho han fet perque marxeu dels terrenys, ja veurem quan vagi pasant el temps com acaba la cosa, segurament construiran l'escola pero de moment ja us marxeu dels terrenys que pel que sembla feu nosa al costat del parc hospitalari.

    Us desitjo Molta Sort allá on estigueu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel teu comentari. Una abraçada company/a!

      Elimina
  2. Jo sóc un pare de les Arrels...el meu fill anirà a l'escola que es farà damunt de l'hort. Trobo que el que feu és una mostra de integritat farè el possible perquè algún dels barracons de l'escola porti el nom de blocsalt, pah, o alguna cosa que recordi la vostra-nostra lluita, endavant! Està clar que això que ha passat és una altra cacicada del Sheriff Torremadé. Està malalt de poder.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord! Gràcies pel teu comentari. Nosaltres seguirem lluitant. Una abraçada company!

      Elimina
  3. Tanta Bondad me confunde.......

    ResponElimina
  4. En realitat tant a aquest govern de CiU com a l'anterior del PSC no els importa res l'escola. L'anterior va agrupar els terrenys públics al barri per a una comissaria (el populisme sobre seguretat dóna vots) i aquest busca com sigui fer un pla urbanístic de 1600 pisos al Vallvera-Sitjar i intenta utilitzar l'escola coma excusa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensem també que al Torramadé i companyia els importa un pitu la comunitat de l'Escola Arrels. Gràcies pel teu comentari company/a! Una abraçada!

      Elimina
  5. Mireu, la Marta Afuera ja no enganya a ningú. No pot defensar l'hort i ja està. No calen més mentides. Ella no és de la PAH, va ser expulsada, Pah Girona amb Salt o sense, no és de la PAH i tanta mentida junta és impossible d'empassar. No té suport de ningú... Ara li diuen Marta y sus negritos ( amb perdó dels negritus)

    ResponElimina
  6. A mi también me confunde, la verdad. ¿Qué tienen que ver las churras con las merinas? Derecho a la vivienda y derecho a la educación. Ya hay quién lucha por la educación. ¿No defendíais la vivienda?¿Qué esconden detrás de ese comunicado? ¿No será verdad lo que dice éste del comentario?

    ResponElimina
  7. La PAH de Girona i al cap d'ella la Marta Afuera i altres és el moviment social més important que funciona desde que existeix la ''democrácia'' a les Comarques Gironines pels drets socials,dret a l'habitatge i la vida digna tot aixó a una zona d'epicentre de la estafa económica a Catalunya com es Girona-Salt.Les victóries i el treball per a totes i tots durant aquests anys es enorme ja que les 12 PAH's de les comarques gironines totes prácticament han sortit d'aquesta escola,de l'escola de la Marta Afuera un referent de lluita.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel suport a la PAH-Girona-Salt i a la companya Marta Afuera. Una abraçada company/a!

      Elimina
  8. Comunicado, explicación y votación de que se mantiene a Marta Afuera como una de las portavoces de PAH-Girona-Salt. Hay comentarios anteriores que muestran mas bien envidia y racismo.
    http://pahgirona.blogspot.com.es/2014/05/comunicado-de-la-asamblea-de-la-pah.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari que aporta molt al fil. Salutacions company/a!

      Elimina
  9. M'acaben d'avisar que dEs del meu blog s'ha postejat aqui.
    Vull deixat clar que no he escrit res i que Se m'ha usurpat la identitat.
    Al meu blog fa mesos que ni hi entro. I per.suposat no he fet cap post. Es el post dw dalt i NO.ES MEU.

    ResponElimina