dilluns, 27 de gener del 2014

AVUI AL PLE DE SALT ES VOTA LA MOCIÓ, IMPULSADA PER LA PAH

AVUI AL PLE DE SALT ES VOTA LA MOCIÓ, IMPULSADA PER LA PAH, QUE PREVEU SANCIONAR ALS BANCS QUE MANTINGUIN PISOS BUITS AMB IMPORTS DE FINS A 900.000€

Amb aquesta moció, que avui arriba al Ple de Salt, es podrà sancionar als bancs que incompleixin la llei 18/2007 sobre el Dret a l'Habitatge amb sancions si mantenen habitatges buits durant més de dos anys. Els imports d'aquestes sancions poden arribar als 900.000€.

Una part molt important de la població de Salt viu en situació d'EMERGÈNCIA HABITACIONAL: sota amenaça de desnonament, en molts casos diverses famílies acumulades en pisos patera, sense aigua, sense llum o amb el servei de llum punxat, patint per la seva situació irregular quan ocupen un habitatge i maltractats/des per les administracions que tenen funcionaments lents, en el millor dels casos. En el cas de Salt, és especialment greu el comportament de l'equip de govern de CiU i del seu màxim responsable, l'Alcalde Jaume Torremadé, que a dia d'avui ni han volgut afrontar la situació ni han demostrat capacitat per fer-ho. Ben al contrari! Per posar un exemple aclaridor del que està passant a Salt: l'Alcalde manté les fonts púliques tallades, tot i saber que centenars de famílies i per tant molts nens i nenes no tenen aigua corrent a casa ni la poden comprar embotellada.

Avui es votarà la moció que, en teoria, permetrà sancionar als bancs que mantinguin pisos buits. Però la veritat és que la PAH-Girona-Salt no tenim confiança amb l'Alcalde Torremadé ni amb la resta de l'equip de govern de CiU: no veiem voluntat política, tot i que sembla que pensen votar-hi a favor. Esperem equivocar-nos i que s'hagin il·luminat i hagin decidit afrontar de debò l'EMERGÈNCIA HABITACIONAL QUE PATEIX UNA GRAN PART DE LA POBLACIÓ DE SALT.

La nostra desconfiança està fonamentada en que en lloc d'ajudar a la PAH-Girona-Salt, que és el mateix que ajudar a les famílies saltenques, CiU de Salt utilitza els mitjans de comunicació per escampar mentides sobre la dura tasca que realitzem. Aquesta mateixa setmana, l'equip de govern de CiU, ha negat públicament el que és una evidència: que hi hagi famílies que venen a la PAH que han hagut d'ocupar els habitatges de bancs d'on van ser desnonades!

Demà dimarts a la tarda es reuneix la Taula pel Dret a l'Habitatge de Salt, després que l'Alcalde l'hagi mantingut inoperant de forma premeditada des del començament. Aquest fet és gravíssim ja que la Taula no va poder tractar el desnonament de les famílies del Bloc-Salt ni tampoc ha pogut afrontar els centenars de casos de famílies amenaçades de perdre casa seva o que ja l'han perdut. A la PAH-Girona-Salt estem molt tristes perquè veiem que l'Alcalde, Jaume Torremadé i la resta de l'equip de govern de CiU que intervé a la Taula, només hi són per fer veure que fan, no tenen gens d'empatia amb la greu problemàtica de l'habitatge i l'extrem patiment de la gent i no tenen les habilitats necessàries per afrontar la greu EMERGÈNCIA HABITACIONAL que es pateix a Salt.

Avui la PAH-Girona-Salt assistirem al Ple de Salt (20h.) per protestar una vegada més per la greu situació que viu gran part de la població de Salt i pel despotisme, la irresponsabilitat i el cinisme de l'Alcalde i del seu equip de govern (CiU), que només miren de conservar les seves cadires a costa de maltractar amb les seves actuacions a la gent de Salt que més està vivint les conseqüències d'aquesta ESTAFA que n'hi diuen 'crisi'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada