dimecres, 4 de desembre del 2013

Les famílies del Bloc Salt necessitem més temps: 13 raons.


Les famílies del Bloc Salt necessitem més temps: 13 raons.

1. El bloc serà tapiat després del desallotjament. La mateixa Generalitat reconeix que la venda d’aquests habitatges és molt complicada. Per tant no hi hauria d’haver cap pressa. La SAREB no ha dit en mai que tingui comprador o llogater de l’immoble.

2. El bloc duia tres anys buit. Ara, si és desallotjat, no tornarà tenir ús social en molt de temps. A més, la SAREB ha enviat una empresa per tapiar-lo.

3. Som famílies que venim de desallotjaments anteriors en d’altres immobles i que després de trucar a la porta de totes les Administracions sense trobar resposta, hem decidit lluitar per aconseguir els nostres drets més elementals, a l’habitatge i a una vida digna.

4. Cal que l’Administració respecti els processos personals d’adaptació als canvis. En aquesta ocasió el canvi de casa és un tràngol. No es poden forçar els ritmes ni per a grans ni per a petits.

5.El nou espai comú (a Salt) que hem acordat amb la Generalitat servirà perquè les famílies puguin continuar fent pinya, cooperant i oferint suport mutu. Encara no se’ns ha concretat la ubicació d’aquest local.

6. Cal temps per explicar als nens i a les nenes del Bloc Salt que aquest no és un adéu per sempre. Que si les negociacions arriben a bon port, tindran un espai per continuar trobant-se amb els seus amics del bloc i que seguirem treballant per aconseguir lloguers socials en un edifici.

7. El desallotjament de les famílies no pot fer-se, en cap cas, precipitadament. S’hauria de preveure el temps necessari per fer un trasllat: sofàs, mobles, llits, neveres, armaris...

8. Cal que les famílies llegim amb calma, entenguem i assimilem les clàusules de cadascun dels nous contractes oferts per la Generalitat.

9. Les famílies sabem què pagarem durant el primer any en els nous allotjaments. Tot just comencem a negociar que, a partir del segon any, no es produeixi un increment segons el preu de mercat.

10. La Generalitat no ens ha informat de quina manera les famílies que no tenen cap ingrés podran assumir el pagament dels serveis (aigua, llum, gas).

11. Les famílies no estem d’acord amb la clàusula del contracte de cessió d’ús que preveu que, en cas de no poder pagar una sola mensualitat, serem desnonades.

12. Les famílies hem fet vincles entre nosaltres en moments molt durs. Ens hem donat suport, hem col·laborat, ens estimem. Estem més espantades per la separació que per un possible desnonament de la policia.

13. A què respon la pressa de l’Administració per desallotjar un edifici ple de famílies, si la SAREB no ha explicat que tingui compradors i per tant no se li preveu un ús immediat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada