dilluns, 9 de desembre del 2013

Comunicat Roda de Premsa Blocsalt 09/12/2013

Más abajo en castellano

LA PAH-GIRONA CELEBRA EL COMPROMÍS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA PER DESTINAR A LLOGUERS SOCIALS, A TRAVÉS DEL FONS SOCIAL D' HABITATGE DE CATALUNYA, ELS PISOS DEL BLOC-SALT DE L' OBRA SOCIAL DE LA PAH, QUE ESTAN EN MANS DE LA SAREB.


Durant el Ple de dijous es va aprovar una moció amb els vots afirmatius de CiU, PSC, ERC, ICV- EUiA i CUP on s'acorda, amb un suport aclaparador de la màxima cambra de poder polític de Catalunya, que el BLOC-SALT estigui inclòs en el FONS SOCIAL D'HABITATGE DE CATALUNYA i es destini a LLOGUERS SOCIALS. Cap partit hi va votar en contra i només PP i Ciutadans s'hi van abstenir.


La moció ha deixat ben clara la determinació del PARLAMENT DE CATALUNYA per aconseguir que els pisos segrestats per la SAREB i en particular els del BLOC-SALT es destinin a LLOGUERS SOCIALS, en un moment històric cada vegada més dur per a la ciutadania, que afecta de forma molt greu a la gent de Salt, una de les poblacions més maltractades per l'ESTAFA-CRISI que vivim.


Demà dimarts tindrà lloc al Parlament una reunió amb Diputats i Diputades, representants dels partits que van votar a favor d'aquesta moció. La reunió, impulsada des del mateix Parlament, té per objectiu dur a terme les mesures necessàries perquè la moció s'acompleixi.


La gent de la PAH-Girona i sobretot les famílies del Bloc-Salt, estem molt contentes pel suport majoritari rebut a través del Parlament de Catalunya. Volem remarcar que valorem els vots favorables de CiU com un canvi d'actitud positiu. Creiem que aquest pas donat per CiU, serà clau per desencallar la situació si va unit amb la voluntat política de complir el mandat del Parlament. Per a la PAH-Girona aquest és un conflicte on s'està defensant el DRET A L'HABITATGE i el DRET A VIURE DIGNAMENT i el camí per resoldre'l no passa per la via judicial penal, ben al contrari, pensem que la solució ha d'arribar a través de la voluntat política que defensi el bé comú. En el mateix sentit, valorem com a imprescindible també els vots favorables al Bloc-Salt del PSC. Remarquem la importància de l'ampli suport dels partits del Parlament al Bloc-Salt: CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i CUP. Volem citar de manera especial el nostre agraïment a ICV-EUiA, a la CUP i a ERC pel suport mostrat amb fets i no només amb paraules i per ajudar-nos a crear ponts de confiança entre la ciutadania i el món de la política representativa, en una època on aquests vincles estan força malmesos. D'altra banda, estem especialment animades per les mostres de solidaritat de persones individuals i tota mena de col·lectius. En especial, volem agrair el suport rebut pels companys i companyes de PAHs d'arreu de l'Estat.


Ara, després de l'aprovació d'aquesta moció, la PAH-Girona -i suposem que la societat en general- estarem atentes als passos que donarà la Generalitat per assegurar el compliment del mandat del Parlament. I ens posem a la seva disposició per tot allò en el que siguem d'ajuda. Sabem que les negociacions de les darreres setmanes han estat difícils a causa de la manca d'habitatges d'ús social en mans de la Generalitat, que s'ha vist obligada a fer un esforç per intentar cobrir la necessitat d'habitatge del grup de famílies que viuen al Bloc-Salt, sense que, de moment, tinguem una sortida per a totes les famílies. A dia d'avui hi ha 4 pisos a disposició de les famílies. La pressió social, mediàtica i judicial ha estat enorme per totes les parts implicades en aquesta negociació. L'acord majoritari del Parlament de Catalunya obre una gran porta per aconseguir que el DRET A L'HABITATGE sigui un Dret Fonamental a Catalunya i a la CONSTITUCIÓ de l'Estat Espanyol on les paraules haurien d’adquirir el seu veritable significat.


--------------------------------------



LA PAH-GIRONA CELEBRA EL COMPROMISO TOMADO POR EL PARLAMENT DE CATALUNYA EN DESTINAR A ALQUILERES SOCIALES (A TRAVÉS DEL FONDO SOCIAL DE VIVIENDAS DE CATALUNYA) LOS PISOS DEL BLOQUE-SALT DE LA OBRA SOCIAL DE LA PAH, EN MANOS DE LA SAREB
Durante el Pleno del Parlament de Catalunya del pasado jueves se aprobó una moción con los votos afirmativos de CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA y CUP dónde se acordaba, con el apoyo abrumador de la máxima cámara del poder política en Catalunya, que el Bloque-Salt fuese incluido en el Fondo Social de Viviendas de Catalunya y se destinase a alquilar social. Ningún partido votó en contra y sólo PP y Ciudadanos se abstuvieron.
La moción dejó claro que la determinación del Parlament de Catalunya para conseguir que los pisos secuestrados por la SAREB y en particular los del Bloque-Salt, se destinen a alquileres sociales. Y eso, en un momento cada vez más duro para la ciudadanía, que afecta de forma especialmente grave a la gente de Salt, una de les poblaciones más maltratadas por la estafa-crisis en qué vivimos.
Esta semana tendrá lugar en el Parlamento una reunión con diputados y diputadas que representan a los partidos que votaron a favor de la moción. La reunión, impulsada desde el mismo Parlamento, tiene como objetivo llevar a término las medidas necesarias para que la moción se cumpla.
La gente de la PAH-Girona y sobretodo las familias del Bloque-Salt se muestran muy contentas por el apoyo mayoritario recibido a través del Parlament de Catalunya. Queremos remarcar que valoramos los votos favorables de CiU como un cambio de actitud positiva. Creemos que este paso dado por CiU será clave para desencallar la situación si va unido a la voluntad política de cumplir el mandato del Parlamento. Para la PAH-Girona éste es un conflicto dónde se está defendiendo el derecho a la vivienda y el derecho a vivir dignamente. Y el camino para resolverlo no pasa por la vía judicial penal, sino que la solución debe llegar a través de la voluntad política en defensa del bien común. En este mismo sentido, valoramos como imprescindible también los votos favorables al Bloque-Salt del PSC. Remarcamos la importancia del amplio apoyo dado por los partidos del Parlament en el Bloque-Salt: CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA y CUP. Queremos citar de forma especial nuestro agradecimiento a ICV-EUiA, a la CUP y a ERC por el apoyo demostrado con hechos y con palabras y para ayudarnos en la creación de puentes de confianza entre la ciudadanía y el mundo de la política representativa, en una época dónde estos vínculos están dañados. Por otro lado, estamos especialmente animadas con las muestras de solidaridad de personas individuales y todo tipo de colectivos. En especial, queremos agradecer el apoyo recibido por compañeros y compañeras de las PAH de todo el Estado español.
Ahora, después de la aprobación de esta moción, la PAH-Girona – y suponemos que la sociedad en general – estaremos atentos a los pasos que dará la Generalitat en asegurar el cumplimiento del mandato del Parlamento. Y nos ponemos a su disposición para todo en lo que seamos de ayuda. Sabemos que las negociaciones de la últimas semanas han sido difíciles a causa de la falta de viviendas para uso social en manos de la Generalitat, que se ha visto obligada a redoblar esfuerzos para intentar cubrir la necesidad de viviendas del grupo de familias que viven en el Bloque-Salt, sin que, de momento, tengamos una salida para todas las familias. A día de hoy, hay 4 pisos a disposición de las familias. La presión social, mediática y judicial ha sido enorme para todas las partes implicadas en esta negociación. El acuerdo mayoritario del Parlament de Catalunya abre una gran puerta para conseguir que el derecho a la vivienda sea un derecho fundamental en Catalunya y en la Constitución española, dónde las palabras deberían retomar su verdadero significado.



1 comentari: